TUC Socialvirksomheder

TUC bistår kommuner som eksisterende socialøkonomiske virksomheder med at skabe jobs gennem aktiviteter, være projektledere, søge penge og være udførende partner. Kort sagt giver TUC indhold til socialøkonomiske virksomheder. Det sker efter virksomhedsloven § 5 stk. 1: Dvs. virksomhedernes mål skal være kulturelt, socialt-, sundheds- eller miljømæssigt, mens overskud kun begrænset udbetales til investorer. Det er en enestående mulighed for TUC til at forene skabelse af job med kerneværdier som demokrati og socialt ansvar.

TUC Socialvirksomheder er en gren af TUC´s arbejde med store muligheder for at skabe jobs.

Som mange andre virksomheder skal socialøkonomiske virksomheders indtægt bestå af serviceydelses- eller produktsalg, men den skal fungere uden væsentlig offentlig indflydelse ledelses- eller driftsmæssigt.

Men projekterne skal sparkes i gang og her er TUC Socialvirksomheder en nøgle til succes for projekterne.

Socialøkonomiske virksomheder involverer ansatte, kunder, samarbejdspartnere og interessenter, men det kræver projektledelse, aktiviteter og ide om hvor pengene skal søges henne før man kommer i mål.

TUC Socialvirksomheder ser på socialøkonomiske virksomheder som enhver anden virksomhed: Der skal skabes overskud via de jobs, som skabes – blot med den forskel, at socialøkonomiske virksomheder mest bruger sit overskud til at fremme sociale formål, reinvestere i egen virksomhed eller i andre socialøkonomiske virksomheder. Kun en lille del af overskuddet kan udbetales som udbytte til investorer.

Fordelene for kommunen og lokalsamfundet er at få folk i jobs på en ny måde så arbejdsmarkedet øges uden det koster det offentlige andet en vilje til opstartskapital. På sigt hviler projekterne i sig selv og tjener dermed sig selv ind på sigt. Socialøkonomiske virksomheder med eget CVR-nummer indeholder derfor et stort potentiale, når det gælder om at skabe et Danmark, der hænger sammen – og hvor alle er med inklusive udsatte borgere.

TUC Socialvirksomheder hjælper med at få formalia i orden – og projektet til at glide.

Kontakt


Direktør
Helle Søndergaard
Tlf. 7580 2344
Mobil 2011 4113
hes@tucenter.dk

Administration, Tlf. 7580 2344, tuc@tucenter.dk