TUC Integrationsportalen

TUC Integrationsportalens mål er at skaffe flere jobs til vores medborgere af anden etnisk herkomst end dansk. Sværere er problemstillingen ikke, men der er flere lag i det mål, som også handler om, at familierne skal fungere med skole, institutioner og dagligdag. Vi har praktiske værktøjer til at løse de opgaver med bistand fra flere faggrupper.

TUC Integrationsportalen er af den overbevisning, at en tilknytning til arbejdsmarkedet er en af de væsentligste faktorer i arbejdet for at undgå negative parallelsamfund.
Kommuner, virksomheder og enkeltpersoner hyrer TUC Integrationsportalens omfattende netværk af erfarne specialister til rådgivning, konfliktløsning, kurser, foredrag samt et mentorkorps. Adgang til arbejdsmarkedet kan også have som forudsætning, at familierne fungerer i skole, daginstitutioner og socialt, – og ikke mindst, at de har overblik over deres økonomi.. Vi ser holistisk på problematikkerne. Vi vil gøre en forskel og sætter ikke noget i værk uden vi er sikre på effekt.

TUC Integrationsportalen mener viden kombineret med løsninger er vejen ud af integrationsproblematikker, som blot er et andet ord for, at vores medborgere af anden etnisk herkomst end dansk ofte i sidste ende har svært ved at få et job. Sværere er problemstillingen ikke. Men løsningerne er ikke altid enkle, og der er flere lag som også handler om at familierne skal fungere i en dansk dagligdag med aktiv deltagelse i arbejds- og fritidsliv med respekt for det samfund, de er en del af.. Derfor har vi målrettet oparbejdet praktisk anvendelig viden blandt flere faggrupper om de muligheder, som vi ser.

Vi holder ikke kurser for at holde kurser, men fordi vi vil se resultater. Når kommunerne eller virksomheder hyrer os er det for at blive bedre til at vejlede via målrettede integrationskurser for specifikke fag- og personalegrupper. Det er en af vores kerneydelser – både som dagskurser og som længere forløb.
Desuden tilbyder TUC Integrationsportalen foredrag og konsulenttjeneste, hvor vores medarbejdere yder sparring, vidensdeling og vejledning i konkrete situationer.

Bag TUC Integrationsportalen står et netværk af fagpersoner. De har specifikke kompetencer og solid praktisk erfaring på integrationsområdet. Fælles for dem er ønsket om at skaffe jobs til målgruppen ved at formidle deres viden til vores kunder blandt kommuner, virksomheder og enkeltpersoner. Vi begynder i øjenhøjde med målgruppen for – som Søren Kierkegaard sagde: ”Hvis det skal lykkes mig at føre et menneske mod et bestemt mål, må jeg først finde derhen, hvor han befinder sig og begynde lige der.” Og det gør TUC Integrationsportalen.

Kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe.

​Kontakt

Interkulturel chefkonsulent
Rolf Rolsted
Tlf. 4048 2202
ror@tucenter.dk